Cloud Computing

Storage as a Service

Back-uppen naar het internet is een goed idee, zeker voor kleinere verzamelingen van essentiŽle bestanden. Dan mag de boel platbranden en is je data nog steeds veilig.

In moderne computers zitten enorme harde schijven, goed voor honderden gigabytes. Echter, harde schijven gaan vroeg of laat stuk. Er kan ook wat met de computer gebeuren waardoor de harde schijf definitief uitvalt. Daarom moet je back-ups maken. De meeste cruciale data hoeft niet eens zo omvangrijk te zijn. Wat is echt onvervangbaar? Urban Technology biedt nu de mogelijkheid om die essentiŽle data te back-uppen op een internetserver. Dan heb je een back-up buiten de eigen locatie. Die blijft veilig, ook al brandt de werkplek volledig af. Apparatuur kan vervangen worden, maar data vaak niet.

Urban Technology gebruikt internet back-up software welke voorzieningen heeft om de hoeveelheid data die over het internet verstuurd moet worden, zoveel mogelijk te beperken. Zo zal de software alleen verschillen met de originele back-up versturen. Voor grote bestanden gebruikt de software zogenaamde deltablok back-ups om alleen die stukken te versturen die gewijzigd zijn in plaats van het hele bestand. Met dit soort voorzieningen kun je een internet back-up wel degelijk overwegen als een alternatief voor een gewone back-up.

Omdat uw data op het internet staat, spreekt het vanzelf dat die beveiligd wordt. Bij de internet back-up service van Urban Technology wordt gebruik gemaakt van encryptie met AES-128 of zelfs AES-256, ofwel de standaardversleuteling van de Amerikaanse en Europese overheden. Alleen u kunt bij de gegevens komen, zolang u maar over de encryptiesleutel beschikt.

Klik hier om contact met ons op te nemen indien u meer wilt weten over de dienstverlening van Urban Technology op het gebied van Storage as a Service.
© 2009 Urban Technology B.V. I www.urbantechnology.nl I [email protected] T +31 (0)634 264 544 F +31 (0)848 363 818 I Disclaimer I Privacy Policy